Sikkerhet ved spill på online bingo

sikkerhet

Online sikkerhet er et alvorlig tema og bør behandles av både spilleren og bingonettstedet for å sikre at alt blir gjort med hensyn til en trygg bingo opplevelse. Det er flere ting spillere kan gjøre for å beskytte seg selv på sine datamaskiner og når de velger bingonettsted. Et godt tips er å velge de bingonettstedene med høyest rangering her på Norsk Bingoguide.


For hjemmespillerne har vi her en veiledning om hva de bør gjøre:
   1. Installer og kjør brannmur og andre og anti-virus programmer på din personlige datamaskin før du går på nettet. Brannmuren stopper ethvert angrep på datamaskinens harddisk fra hackere eller eksterne tredjeparter, og anti-virus programmene undersøker eventuelle skadelige programapplikasjoner du kanskje uvitende har lastet ned. Dersom du ikke har tilstrekkelig beskyttelse kan enhver informasjon som er lagret på datamaskinen din være sårbar når du kobler deg til internett.

   2. Ikke la andre personer se dine bingo brukernavn eller passord. Dersom dine økonomiske detaljer allerede befinner seg på et nettsted, kan en tredjeperson logge seg inn under ditt navn og bruke dine midler for å spille. Ikke la datamaskinen “huske passordet for dette nettstedet” hvis du deler datamaskinen med noen andre.

   3. Bruk av et kredittkort eller debitkort som beskytter deg mot online svindel er den sikreste måten å finansiere din konto på. Spør om banken din tilbyr en internettvennlig betalingsmetode slik som ‘verifisert av Visa’ og Mastercard CardSecure.

   4. Før du oppgir bank,- eller kortdetaljer, les bingonettstedets sikkerhetspolitikk for å sikre at alle sensitive data vil bli kryptert og overført på en sikker måte. SSL Secure Socket Layer teknologi som konverterer all konfidensiell data til koder før de forlater nettstedet og deretter ´oversettes´ når de kommer frem til bingonettstedets server. På denne måten kan selv ikke en hacker kunne åpne, lese, laste ned, forstå eller oversette den overførte informasjonen.

   5. Spill kun på bingonettsteder som er 100% pålitelige og troverdige Velg nettsteder som er anbefalt av vår bingoguide eller les konsesjoninformasjonen om nettstedet.

Alle online bingonettsteder vil ha informasjon om konsesjonen i liten skrift, og vil gi ut informasjon om hvem de har fått sin konsesjon av. Alle nettstedene må operere i samsvar med lovene i landet som har gitt dem konsesjonen. De mest vanlige landene/provinsene som gir konsesjon til bingonettsteder er Malta, Gibraltar, Kypros, Curaçao og Kahnawake. Hvert land/provins sin konsesjonsbevillingsmyndighet har egne forskrifter, regulasjoner og standarder som søkere må oppfylle før de får konsesjon, men de fleste spillkommisjoner vil kreve følgende;
 • At bingonettsted-organisasjoner opererer lovlig og etisk.
 • At spill på nettstedet er påvist rettferdig og tuklefritt. For å oppnå dette benytter online bingonettsteder spillprogram fra ekspertutviklere snarere enn å lage egne programmer.
 • At all informasjon som er oppgitt av spilleren vil bli overført og lagret på en sikker måte.
 • At organisasjoner vil ta de nødvendige sikkerhetsforanstaltninger for å sikre at at alle spillere er myndige.
 • At alle viktige ansatte innen organisasjonen er riktig lisensiert, for å sikre standarder og forhindre at kriminelle brorskap hvitvasker penger.
 • At alle finansielle poster og lokalene til bingo organisasjonen er tilgjengelige for inspeksjon når konsesjonmyndigheten krever dette.
 • At organisasjonen har tilstrekkelige midler til å operere et online bingonettsted.
 • At spillere bør ha muligheten til å løse ut sine midler når de selv ønsker dette.

Som en veiledning er den britiske konsesjonen en av de vanskeligste konsesjonsbevillingene som kan oppnås, derfor kan du vÅ“re sikker på at bedrifter med britisk konsesjon vil opptre eksemplarisk. Både Malta og Gibraltar har høye standarder for konsesjonsbevilling, og bedrifter har heller valgt konsesjonsbevilling fra disse landene fremfor en britisk konsesjon av skattemessige grunner. Derfor kan du også stole på bedrifter med konsesjon fra disse landene. Kahnawake har et lavere nivå for revisjon og i Curaçao (i det sørlige karibiske hav) er nivået enda lavere, og du bør spille med en viss forsiktighet på disse nettstedene. Konsesjonene kan vÅ“re i fare hvis bingo organisasjonen til enhver tid ikke oppfyller kravene, og konsesjonene må fornyes selv om det ikke har oppstått noen brudd for å sikre at standardene er ivaretatt.

Det finnes også andre reguleringsmyndigheter for online bingo organisasjoner, slik som eCOGRA (e-Commerce Online Gambling Regulation and Assurance , og deres spillprogram og godkjenningsstempel legger vanligvis vekt på troverdigheten til nettstedet ettersom du også vil ha en høyere klageinstans du kan rette dine tvister og henvendelser til.